Pirkkala Triathlon triathlonkummit

Lue triathlonkummiemme Jarmo Hastin ja Johanna Virtasen terveiset.

Jarmo Hast: Terveiset täältä Australian  Sunshine Coastilta.

Tänne asti on kantautunut tieto tulevasta triahtlon tapahtumasta Pirkkalassa. Erittäin Hienoa että kyseiselle paikalle on löytynyt järjestäjä joka näkee vaivaa tapahtuman järjestämiseen.  Alueella ei vielä aikaisemmin ole ollut triathlon tapahtumaa ja nyt lähikunnistakin on helppo tulla kokeilemaan miltä laji tuntuu. Matkat ovat juuri sopivat mittaiset josta selviää varmasti vähemmälläkin valmistautumisella!

Kisapaikkana on Pirkkalan vapaa-aikakeskus ja Vähäjärven lähellä oleva urheilukeskus on erittäin tuttu paikka minulle. Kesäisin tein suurimman osan kovista  juoksuveto harjoituksista joko yleisurheiluradalla taikka sitten pururadalla josta löytyy sopivasti mäkeä ja tasamaata!

Itse asun tällä hetkellä Australiassa Queenslandin osavaltiossa  Paikassa Mountain Creek. Tästä on noin 2km matkaa Mooloolbaan jossa järjestetään  vuosittain Maalisikuussa  Olympianmatkan word cup ja  syyskuussa Ironmain ½ matka.  Molemmat tapahtumat on tullut koettua ja hyvin on kisat järjestetty!

Oma harjoittelu on ollut enemmän ylläpitävää  tällä hetkellä. Nykyään vietän aikaa enemmän altaan reunalla valmentaen   ammatikseni  nuoria uimareita ja  kaiken ikäisiä triathlonisteja. molempiin lajeihin riittää osallistuja ja harjoittelu on kovaa jo nuoresta täällä, toivottavasti Tampereen seudullekin  saadaan lisää lajiin  jäseniä jotta taso noususi!

Tässä treenivinkki Pirkkalan tri tapahtumaan

  • käy tutustumassa pyöräreittiin niin tiedät mitä odottaa seuraavan mutkan takana ja osaat käyttää oikeita vaihteita oikeassa kohtaa!
  • käy tekemässä muutaman kerran ennen tapahtumaa uinti-juoksu x2 kisaretillä tai tuntumassa niin saat jalat totutettua juoksuun uinnin päälle ja tiedät missä kohtaa ennen rantaa voi nousta juoksemaan vedestä pois.
  • sama yhd treeni pyörä juoksu – pyörän viimeinen 500m ja juoksun eka 200m muutamaan kertaan tuo alueen tutuksi!

Terveisin,
Jarmo

Johanna Virtanen: Moi kaikki triathlonin ystävät!

Täällä kirjoittelee pirkkalainen, triathlonille seitsemän vuotta sitten sydämensä menettänyt, 12-kertainen teräsnainen. Vaikka triathlon ehkä tunnetaan parhaiten siitä hurjasta täydestä matkastaan (3,8km, 180km, 42km), niin lajiin tutustumisen voi aloittaa vähän kevyemmilläkin versioilla. Pirkkala-triathlon tarjoaa tähän loistavan mahdollisuuden. Voin taata, että on ihan varmasti ensikertalaisellekin hieno kokemus.

Laji on monipuolinen ja pienellä mielikuvituksella treenaaminen ei varmasti käy tylsäksi. Kannattaa kaikissa lajeissa sopivasti yhdistellä eri vauhteja, vetoja ja treenien kestoa. Pyörällä ja juosten kannattaa hyödyntää myös mäkiä ja maastoa. Juoksutreenejä esimerkiksi voi välillä tehdä ihan vaan mäkiä ja portaita reippaasti kävellen. Treenaamisen pitää ennen kaikkea olla kivaa ja mielekästä. Kauniina kesäiltana kun polkaisee pienen sakkolenkin kautta rantsuun uimaan, niin siinähän tulee triathloniin sopiva yhdistelmätreeni jo ihan itsestään.

Tässä vielä muutama vinkki, jos mietit Pirkkala-triathloniin osallistumista:

  • Tee ennen uintitreenejä pikkasen yläkropan herättelyä (ns. kuivaharjoittelua), esim. käsiä pyörittelemällä ja toista tätä rutiinia myös ennen kisaa. Uinti lähtee kulkemaan paremmin heti alusta alkaen.
  • Harjoittele nopeaa vaihtoa uinnista pyöräilyyn. Kroppa on ihmeissään, kun vaihdetaan vaaka-asennosta pystyyn ja olo saattaa oudokseltaan tuntua huteralta.
  • Harjoittele myös nopeaa vaihtoa pyöräilystä juoksuun. Jalat saattavat tuntua hieman tönköiltä ja tähän on hyvä totutella. Treeneissä juoksuosuuden ei tarvitse olla pitkä; 10-15min riittää.
  • Muista panostaa myös lihaskuntoon ja –huoltoon.
  • Ota rennosti ja nauti treeneistä.

Terveisin,
Johanna

Yhteys – Simo Hillo p. 0400 594385 / simo.hillo@pedart.fi